Az Invinetwork megszünteti az invitel.hu email végződéseket

Szűcs Ádám

Hatalmas felháborodást váltott ki nemrég, hogy a Vodafone megszünteti a @upcmail.hu és @chello.hu végződésű e-mail címeket, hiszen a felhasználók ezeket a mai napig használják levelezésre, és sok szolgáltatásra ezek jelentik nekik az elsődleges azonosítót. Most az Invinetwork gondolta úgy, hogy a gigacég nyomdokaiban járva hasonlóképp tesz. Ugrik minden @globonet.hu, @invitel.hu, @vnet.hu, @fibermail.hu email cím.

Információink szerint az Invinetwork levélben értesítette az ügyfeleit, hogy a fenti végződéseket nem áll módjukban biztosítani a továbbiakban. Felajánlják azonban, hogy a pórul járt felhasználók igényelhetnek új email-címeket a szolgáltatótól, ami egyáltalán nem segíti ki őket, hiszen a legnagyobb probléma nem az, hogy nem tudnak másik email-címet szerezni. A legnagyobb baj az, hogy másik email-címet bevezetni oltári nagy munka. Ki tudja, hány helyen adtuk meg azonosítónak, visszaállító címnek az elsődleges emailünket, ki tudja, hogy hány ügyfelünk, ismerősünk keresne azokon hónapok vagy akár évek múlva. Sok-sok munkaóra, míg az ember egyáltalán összeírja 2020-ban, hogy miket kell tennie egy teljes váltáskor.

Itt írtunk egy posztot arról, hogy miért tilos elfogadni a szolgáltatóktól kapott, ingyenes email-címeket még akkor is, ha történetesen a szolgáltató nem dönt úgy egy napon, hogy fizető ügyfélként foszt meg minket a saját email-címünktől. Így azonban, hogy most már a második cég jelenti be, hogy az egyébként sem anyagi, sem karbantartási terhet nem számottevően jelentő szolgáltatásokat megszünteti, azt mondhatjuk, hogy

bármit fogadjunk el az élettől, csak a szolgáltatói email-címet ne.

Épp ezért cinikus felajánlani a fizető ügyfeleknek, hogy a törölt végződések helyett kapnak egy másikat. Meddig? — szól a kérdés. Válasz természetesen legfeljebb annyi lehet, hogy ezeket nem kívánják megszüntetni belátható időn belül. Nem tudjuk a pontos választ, a cég nem válaszolt a múlt héten feltett kérdésünkre, így nem alakult ki párbeszéd köztünk.

Még egyszer szűrjük le a tanulságot, ahogy itt már megírtuk:

Az email-szolgáltatás nem ingyenes. Akkor sem, ha nem kérnek érte pénzt. Akkor járunk a legjobban, ha foglalunk magunk számára egy saját domaint, amihez jár akár korlátlan számú email-cím, és ezt a saját email-címünket átvihetjük szolgáltatóról szolgáltatóra, mert a miénk, mert kifizettük érte az évi körülbelül 3 ezer forintot.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.