Mennyi adatot fogyasztanak a videokonferencia hívások okostelefonon?

SciamuS

Mára már láthatjuk, hogy a videokonferencia, amit korábban csak az üzleti megbeszélések mérsékelten népszerű formájának ismertünk, velünk marad a következő évben is, és valószínűleg tartósan rászokunk. Nem csoda: a találkozóhoz nem kell utaznunk, nem veszítünk ezzel időt, és a környezetünket is jobban kíméljük egy ilyen megoldással. Mivel az új módszerek mindig új szemléletet igényelnek, ezúttal is érdemes átgondolnunk: milyen adatcsomagra van szükségünk az online konferenciákhoz? Vajon mennyit beszélhetünk videóhívással egy hónapban, mielőtt elérjük az adategyenlegünk limitjét?

Egy korábbi posztunkban a hanghívások adatfogyasztásával foglalkoztunk, ezúttal pedig a videós chatprogramokat és konferenciahívásokat vizsgáljuk meg alaposabban, több poszton keresztül. Ebben az elsőben arra vagyunk kíváncsiak, hogy amennyiben 1:1 hívást indítunk okostelefonról okostelefonra, stabil 4G-s hálózaton, percenként hány megabájtot fogyaszt az app, és hogy ez rendszeres használat mellett milyen adatcsomagot igényel tőlünk.

Természetesen a legtöbb cég közli, milyen adatátvitelre számíthatunk, de a közölt számokat nyilván sok tényező befolyásolja még. Befolyásolhatja az adatmennyiséget az általunk választott készülék minősége, az elérhető sávszélesség és stabil hálózat. Nem tartottuk kizártnak, hogy a képtömörítő algoritmusoknak az sem mindegy, a videóban szereplő kép mennyire változik, mennyire mozog maga a kamera. Vajon mennyire tömöríthető hatékonyan a sokszor alig mozduló, máskor meg folyamatos mozgásban lévő kép?

A tesztet egy 2016-os iPhone SE-vel és egy 2018-as iPhone 8-assal végeztük, mindkettőn a legfrissebb operációs rendszer futott, iOS 14.0. Fontos tudni, hogy az appok mind teljes képernyőn futottak (mobiltelefonon ez alapértelmezett), és hogy az utóbbi telefon felbontása 37%-kal nagyobb, mint az előbbié. A telefonokat minimálisan mozgattuk, az arcunk a teljes látómező körülbelül egyharmadát foglalta el. A 4G hálózat stabil, 20 ms körüli késleltetésű, 22-40 Mbps-os le-, és 6-11 Mbps-os feltöltéssel rendelkezett, nem tapasztaltunk ingadozást a teljesítményben, vagyis ez nem lehetett szűk keresztmetszet.

Ezek alapján így alakultak a percenkénti adatforgalmak (le- és feltöltés együtt), átlagosan:

Látható, hogy a legtöbb lakossági felhasználásra készült app percenként 7 megabájtot fogyaszt, az üzleti megoldások (Zoom, MS Teams) kétszer ennyit, és egyedül a FaceTime, az Apple iPhone-ra optimalizált videós appja tud feleennyit összehozni.

És mindez milyen minőség mellett? Nem tudnánk azt állítani, hogy a kétszer annyi adattal gazdálkodó appok kétszer jobb képet vagy hangot biztosítottak volna. A FaceTime algoritmusa például kevesebbszer mutatott durva tömböket az egyedi, vagy kissé elmosott pixelek helyett, mint mondjuk a WhatsApp. És a Zoomot vagy a Teams-et sem a képminőség miatt használják üzleti felhasználásra, hanem mert egyéb kollaborációs szolgáltatások és integráció könnyítik a közös munkát, egyéb alkalmazásokkal.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha egy hónapban minden munkanapon egy órán keresztül használjuk az appot 1:1-ben, tehát nem konferenciahívásra, csak videós megbeszélésre, akkor így alakul a havi forgalom az egyes appok esetében:

Láthatjuk, hogy nagyon nem mindegy, mit használunk rendszeresen videóhívásra. Míg a fenti tevékenység FaceTime-on nagyjából 4,5 gigabájtot fogyaszt, addig Zoomon vagy Microsoft Teams-ben 17,5 – 18 gigabájt fogy ugyanennyi idő alatt.

Átlagosan elmondható, hogy ha napi egy órát videóchatelünk 1:1-ben, akkor általában egy 10 GB-os csomag elég (amennyiben mást nem forgalmazunk), ugyanez FaceTime-mal 5 GB-ra csökken, Zoom vagy MS Teams esetében azonban már 20 GB-tal kell számolni, mint igényelt minimális előfizetés. Üzleti megoldásoknál úgy számolhatunk, hogy 80 perc beszélgetés alatt elfogy 1 GB.

Teszteltük a Messengert úgy is, hogy a képet folyamatosan mozgattuk, hogy többször kelljen frissítenie a pixeleket a két oldalnak, de nem volt mérhető különbség ilyenkor sem a fogyasztásban (a tömörítés számára nem volt lényeges ez a körülmény). Hamarosan kipróbáljuk a megoldásokat úgy is, hogy többszereplős konferenciát indítunk (ahol a feltöltésünk ugyanannyi, mint 1:1 esetében, azonban a letöltés sokszorosára nőhet, a résztvevők számának függvényében), valamint megnézünk nagyobb felbontású telefonokat, laptopokat is, hogy ott hogyan alakulnak az értékek.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.