Minek a vezetékes vonal, ha mindenki mobilt használ?

SciamuS

Ahogy a mobilpiac nőtt, a vezetékes hangpiac úgy zsugorodott fokozatosan Magyarországon az utóbbi mintegy 15-20 évben. Ez természetes folyamat, hiszen egyre több ember használ mobilt, egyre többen hívnak tehát mobilt a vezetékes helyett.

2012-ben azonban az előfizetések számát tekintve a piac zsugorodása megállt, és ezt követően a 100 lakosra jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma igen lassan bár, de növekedni kezdett.

Jelenleg mintegy 3-3,1 millió bekapcsolt vezetékes hangátviteli csatorna van Magyarországon.

Egy szám azonban továbbra is, kérlelhetetlenül csökken: a hívások időtartama. 2006-ban még 200 perc felett volt az egy vonalra jutó átlagos kezdeményezett hívás ideje, 2014-ben 130 perc körül alakult ugyanez a szám.

Azt láthatjuk, hogy annak ellenére is megvan a vezetékes távközlés szerepe hosszútávon, hogy sokan temették korábban. Csak épp ez a szerep alakult át.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.