10 app, amit minden Android használónak le kell tölteni

Salamon Éva

Nem könnyű eligazodni a alkalmazásboltok világában. 2016-ban már 2,2 millió alkalmazás elérhető a Google Play áruházban, és az Apple Store-ban is több mint 2 millió lehetőség vár ránk, hogy kipróbáljuk. Egészen biztosra vehetjük, hogy nem próbálgatjuk végig őket.

Kiválasztottunk tíz olyan appot, amit mindenképp ki kell próbálni, mert képességeivel, funkciójával rengeteg plusz lehetőséget tartogat számunkra. A legtöbb felhasználó ezeket rögtön feltelepíti. Előtte azonban egy kis általános tippel szolgálnánk: ha a Play áruház a saját alkalmazások fülre kattintasz, akkor az Összes panelen eléred a már korábban bármilyen eszközre telepített alkalmazásaidat, így onnan tudsz szemezgetni.

Tipp: ha a Play áruház a saját alkalmazások fülre kattintunk, akkor az Összes panelen elérjük a már korábban bármilyen eszközre telepített alkalmazásainkat, így onnan tudunk szemezgetni.

Jöjjenek hát az alkalmazások:

  1. 1.Facebook/LinkedIn/Messenger/Viber/Skype

Mindenki használ valamilyen közösségi oldalt vagy kommunikációs alkalmazást, ám a választék elég nagy, így mindenki a kedvére valót telepítheti a fenti listából, akár kombinálva is.

Főként a fiatalok kedvence, ám a többi korosztály számára is érdekességekkel tud szolgálni a fenti két elsősorban képküldésre, képmegosztásra használatos alkalmazás

Különös érzés, hogy nem kell minden zenét a telefonon, vagy a nálunk lévő eszközön tárolni. Már akár havi 700 forintért is elérhető a reklámmentes verzió, amin keresztül több millió zeneszámot hallgathat az ember, és akár offline használatra is elmentheti őket, vagy kipróbálhatja az ingyenes verziót.

A jegyzetprogramok királyának is hívják, hiszen közel minden funkció megtalálható benne, ami jegyzeteléshez szükséges, listák, képernyőképet, jegyzetek, megosztás, és még több.

Ez program nem olyan ismert, ám ha több eszközt használ az ember, akkor rendkívül hasznos. Az alkalmazás azt tudja, hogy mindenféle tartalmat küldhetünk egyik eszközünkről a másikra, ez lehet telefon, tablet, vagy akár pc is. Megjeleníthetjük mobilos értesítéseinket számítógépen, válaszolhatunk üzenetekre kényelmesen a laptopunkról, és amit nem volt időnk munka előtt elolvasni azt egy gombnyomással megoszthatjuk eszközeinken, hogy útközben fejezzük be.

Ha az ember tömegközlekedik, akkor ez az az alkalmazás, ami minden helyzetben jól jön. A FUTÁR rendszer bevezetésével minden jármű kapott gps helymeghatározót, melyet az applikáción keresztül tudunk követni, így nem csak azt láthatjuk, mint a többi menetrend alkalmazáson, hogy mikor kéne érkeznie a várva várt busznak vagy villamosnak, hanem, hogy épp hol van helyileg a jármű, és valós időben újraszámolva, mikor ér a megállóba.

Felhőtárhelyek. Senkinek nem kell bemutatni őket, ám, hogy melyik is a legjobb, arról mindenkinek magának kell meggyőződnie. A poszt szerzője a Dropboxot használja, mert az a legtestreszabhatóbb, és legnagyobb körben ismert. A nagyobb fájlok tárolására, illetve a telefon képeinek automatikus mentésére MEGA-t, ami alapvetően fejlettebb titkosítással, és nagyobb ingyenes tárhellyel rendelkezik, 50GB jár kezdésből.

A legtöbb funkcióval és beállítási lehetőséggel rendelkező forgalommérő eszköz. Könnyen nyomon követhetjük vele telefonszámlánk alakulását, és ezzel előre tervezhetjük havi költségeinket.

Szolgáltatótól függően kinek melyik appot érdemes letölteni, mindegyiken nyomom tudjuk követni az aktuális havi forgalmat és egyre több online ügyintézési lehetőség áll rendelkezésünkre ezeken a felületeken keresztül.

  • 10 Mobilbankok

Az összes nagyobb banknak létezik mobilos alkalmazása, így most nem sorolnánk fel a nevüket, de a Play áruházban könnyen megtalálhatóak. Összességében elmondható róluk, hogy gyors ütemben fejlesztik őket, és egyre több funkcióval rendelkeznek, nagymértékben megkönnyítik a pénzügyek mindennapi intézését, főleg ha az ember sokszor utal, és használ bankkártyát. Emellett kiválthatja a tranzakciónkénti SMS értesítést, mivel az ember rögtön tudja ellenőrizni számlaforgalmát.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.