Beta-Trans esettanulmány


A szállítmányozó cégek roaming költségeinek „elszaladása” 2008-ban nagy problémává vált. 2009-ben a Beta-Trans segítségére lehettünk ebben. A Beta-Trans SMS-ben kap és továbbít információt, így a tömeges SMS küldés, illetve a külföldön történő SMS küldés és fogadás is vizsgálandó és optimalizálandó területek közé tartozott.

Az Ügyfél

A Beta-Trans Plusz Kft. 1994-ben alakult családi vállalkozás, elsősorban a konténeres fuvarpiac magas színvonalú igényeinek kielégítésére.

Mára a nemzetközi kombinált forgalomban előforduló összes ISO szabvány konténer belföldi, illetve Európai Uniós szállítását intézik, mérettől, fajtától függetlenül.

A Beta-Trans folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit az áru útjáról, hollétéről, műholdas navigációs rendszerre és információs SMS-ei segítségével.

Az elmúlt évben a vállalat a 100 legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és közepes vállalkozások közé tartozott.

Probléma

A Beta-Trans Plusz Kft.-t 2008-ban kerestük meg, mivel abban az évben vált valós problémává a szállítmányozó cégek Roaming költségeinek „elszaladása”. 2009-ben neki is kezdhettünk a cég mobil költségeinek optimalizálásához.

A Beta-Trans SMS-ben kap és továbbít információt, így a tömeges SMS küldés, illetve a külföldön történő SMS küldés és fogadás is vizsgálandó és optimalizálandó területek közé tartozott.

Elemzés és Javaslatok

A SciamuS által készített elemzés azt mutatta, hogy:

  • A szolgáltató nem a szerződésnek megfelelően számlázza az SMS-ek díját.
  • A megrendelt adatcsomagok nem megfelelőek, nagy részük rendszeresen nem kerül kihasználásra, illetve az árak is magasabbak, mint a piaci árak.
  • Felesleges, extra szolgáltatások kerültek a mobiltelefonokon előfizetésre.

Bevezetés

A bevezetés 5 hónapig tartott és a következő fő intézkedéseket tartalmazta:

  • A rosszul számlázott összegek kiszámítása, reklamálása, visszafizettetése a szolgáltatóval.
  • A mobilszolgáltatók versenyeztetése, jobb, piacképes díjak elérése érdekében.
  • Szerződéskötés, átállás az új szolgáltató infrastruktúrájára.
  • Zökkenőmentes számhordozás megvalósítása
  • A számlák helyességének ellenőrzése, vagyis, hogy a szolgáltató helyesen állította be a díjakat, kedvezményeket.

Eredmények és Konklúzió

A mobil hang és adat költségek átlagos 31%-kal csökkentek.

A megtakarításokon felül 1 300 000 Ft-ot igényeltünk vissza a szolgáltatótól téves számlázás miatt.

Az ügyfél a korábbi szolgáltató színvonalával elégedett volt, illetve megszokta azt. A versenyeztetés után a kedvező díjak és feltételek miatt a választás egy másik szolgáltatóra esett. Az új partner bizonyos szolgáltatásainak színvonala az utóbbi években sokat fejlődött azonban, nem éri el a kívánt szintet. Ezek közül meg kell említeni a folyamatos és tökéletes elérhetőség hiányát, illetve a különböző hívás korlátozások körüli problémákat. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható az is, hogy mind két szolgáltatónak, vannak jó és megbízható szolgáltatás részeik de ha lehetne, akkor a két cég szolgáltatását össze kellene gyúrni és akkor valóban egy extra színvonalas szolgáltatást nyújtó céget kapnánk.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.