Mégis lehet önkéntesen csatlakozni a DKÜ mobilszolgáltatására, de sietni kell a jelentkezéssel

SciamuS

Nemrég írtunk egy igen olvasott cikket, amiben a korábban KEF, most DKÜ hatókörébe tartozó állami közbeszerzésen keresztül biztosított mobilszolgáltatásról írtunk, ami az állami költségvetésből gazdálkodó szervezetek számára kötelező jellegű. Mivel sok volt a kérdés az új rendszer bevezetése körül, egy sor kérdést tettünk fel a DKÜ-nek, amit meg is válaszoltak.

Az egyik legfontosabb az volt, hogy az önkormányzatok és érdekeltségükbe tartozó intézmények és cégek számára, akiknek korábban önkéntes alapon lehetett csatlakozni, vajon rendelkezésére áll-e ez a lehetőség, vagy a DKÜ kiír-e egy új határidőt, ami előtt még lehetőséget kapnak az önkéntes csatlakozásra.

Akkor azt a választ kaptuk, hogy a csatlakozásra csak a 1/2020. számú FELHÍVÁS alapján volt lehetőség önkéntesen csatlakozni, legkésőbb 2020.04.15. napjáig. Azt gondoltuk, hogy ez a válasz egyértelműen arra utal, hogy már nem lehet csatlakozni, valami mégis megváltozott az elmúlt két hónapban.

A DKÜ honlapján találtunk egy 6/2020. számú felhívást, benne egy új határidőt, ami előtt újra lehet csatlakozni önkéntesen az eredetileg az állami költségvetésből gazdálkodó szervezetek számára fenntartott, számukra kötelező lehetőségre.

A csatlakozás új határideje: 2020. október 16. nap 12:00 óra.

Vagyis néhány nap múlva lejár ez a határidő is, nem javasoljuk senkinek, hogy lemaradjon róla, mert később erre már nem lesz lehetősége. Akik az 1/2020 számú felhívás alapján csatlakoztak, erre nem kell újra jelentkezniük.

Az önkéntes csatlakozást a DKÜ Portál felületén van lehetőség megtenni az alábbiak szerint:

  • A csatlakozáshoz szükséges a Portálon történő regisztráció.
  • A Portálra történő belépést követően az „Ügyintézés/Felhívás feliratkozás” ablakban találhatók az egyes keretmegállapodásokhoz történő önkéntes csatlakozásra vonatkozó felhívások.
  • A „Feliratkozás” mezőre kattintva lehet elvégezni az önkéntes csatlakozást, a tervezett összeg vagy darabszám megadásával.

További részletek a DKÜ Zrt. honlapján, érdemes gondosan elolvasni a feltételeket. 

 

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.