Ingyenes segítséget nyújtunk partnereinknek a koronavírus kapcsán

Bedő Erik
Bedő Erik

Egyik korábbi posztunkban arról írtunk, hogy mennyire lehet nehéz egy vállalatnak szembenéznie a hirtelen  bevezetni kényszerült home office kultúrájával. Adtunk néhány tippet is a dolog technológiai megvalósítására, de úgy éreztük, ez nem elég. Ennél többet kell tennünk az ügyért.

Virológusok nem vagyunk, ebben nem is tervezünk tanácsot adni, de a távmunka kialakítása – legyen az állandó, szakaszos vagy ideiglenes – már a kompetenciánkba vág. Így ügyfeleinknek hírlevélben küldtünk ki néhány fontos gondolatot a témában, sőt, úgy éreztük, ennél többet akarunk nyújtani. Így aztán fel is ajánlottuk ingyenes segítségünket azoknak, akiknek kérdése van a home office náluk tapasztalt kihívásaival kapcsolatban.

Azért is tettünk így, mert talán sokan nem hallottatok róla, hogy a SciamuS több ilyen projektet hajtott már végre nagyvállalatoknál. Ezek nem gyors költségoptimalizálásról szóltak, hanem egy jóval nagyobb, hosszútávú, stratégiai gondolatmenetet öleltek át az alábbi kulcsszavak mentén:

  • Folyamatok
  • Cégkultúra
  • Változásmenedzsment
  • Alkalmazott technológia

Ezek közt az alkalmazott technológia az egyszerű, igaz? Részben igen. De ha nincs meg a megfelelő technológia és megoldás, akkor egyszerűen nem lesz hatékonyan a távmunka.

Lehet távból dolgozni úgy, hogy ne csökkenjen a hatékonyság, sőt, akár nőjön? Lehet. Sőt, ez a cél.

Nem kezdünk általános tanácsokat sorolni, mert minden cég, intézmény, ügyfél más és más. De az biztos, hogy ha csak kihelyezünk pár laptopot, amit a munkatársak hazavisznek, és a további felkészítéssel nem foglalkozunk, akkor jelentősen fog csökkenni a hatékonyság. Ezért meg kell csinálni azt a háttérmunkát is, ami magában foglalja a ”szoft” tényezőket is.

Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet: tudjon mindenki róla, hogy – ha ezen a téren kihívásokkal néz szembe – nincs egyedül, és nem hagyunk egyedül senkit! Tudunk segíteni, akár találkozás nélkül is. Mert a távmunka idővel egyre fontosabb lesz, a koronavírus elmúlása után is. És aki felkészül rá, versenyelőnyben lesz. Nem eladni akarunk: díjmentesen segítünk. Mint egy régi partner, segítő, akit egyébként is felhívunk egy nehéz döntés előtt, mert ő jobban ért hozzá.

Aki szeretné, hogy neki is segítsünk tanácsokkal, vagy akár teljes folyamatszervezéssel, az keressen minket az alábbi elérhetőségeken. Egy ideig a központi számunk helyett egyébként is ezeket ajánljuk.


Bedő Erik  bedo.erik@sciamus.hu +36 30 931 2163
Nagy Koppány nagy.koppany@sciamus.hu +36 70 932 9860

 

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.