Részt vettünk (és defektet kaptunk) eXtremeMan triatlonversenyén

Nagy Koppány
Nagy Koppány

Ma már a csapatszellem erősítése, a társadalmi szerepvállalás, az egészséges életmód népszerűsítése is fontos feladata egy vállalatnak – szerencsére. Mi a SciamuS-nál legalábbis így gondoljuk, így aztán időt szánunk a szervezetfejlesztésre, csapatépítésekre, civil szervezeteket és alapítványokat támogatunk, elősegítjük kollégáink továbbtanulását, időnként együtt megyünk kerékpározni, vagy túrázni. 

Arra azonban eddig nem volt példa, hogy egy sportversenyen is megmérettessük magunkat, mint csapat. Ezidáig.

2019. június 2-án, Székesfehérváron került megrendezésre az eXtremeMan rövidtávú triatlonversenye, amelybe a SciamuS három munkatársa nevezett be váltóban. A versenyszámok sorrendjében: én (Koppány) úsztam, Erik kerékpározott, Juli futott. A szurkolást Zsuzsa biztosította.

Bár mindhárman sportolunk, Erik az egyetlen, aki rendszeresen bringázik, és nem esik nehezére egy 40 kilométeres táv. Juli boxol, jómagam vízilabdázom, nem csoda, hogy speciális „triatlon-felszereléssel” sem rendelkezünk. Annak érdekében, hogy a víz neoprén nélkül is elviselhető hőmérsékletű legyen, nyárra terveztük az indulást, amit a május végi hűvös, esős időjárás azért megtréfált. Bár egy nappal előtte még 19 fokos volt a víz, a verseny napjára ez 21 fokra emelkedett, így még az eső sem jelentett semmi gondot az úszás alatt.

Az 1500 méteres távot úszva 33 perc, 10 másodperc alatt sikerült teljesítenem, ezután átadtam a jeladót Eriknek. Sajnos ő már nem volt ilyen szerencsés, útja során, kerékpározás közben mind zuhogó esővel, mind verőfényes napsütéssel találkozott, de a legnagyobb problémát mégis az első negyedben elszenvedett defekt jelentette, amelynek az elhárításával hozzávetőleg 25 percet (és két helyet) veszítettünk, és végül 1 óra 37 perc és 36 másodperc alatt sikerült visszaérni a depóba.

Itt Juli már készen állt, hogy a 10 kilométeres távot megkezdje. A délutánra kisütő napban igazán fárasztó volt futni, azonban szerencsére sikerült egy elveszített helyet visszaszerezni, és a távot teljesíteni mindössze 38 másodperccel meghaladva az egy órát.

Így a csapat a nyolcadik helyen végzett 3 óra, 13 perc, 44 másodperces összidővel.

Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, jövőre több ügyfelünket, partnerünket is sikerül rávennünk az indulásra. Akinek a rövid élménybeszámoló után kedve támadt velünk jönni, feltétlenül jelezze nekünk legközelebb:).

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.