Milyen telefonokat használnak a kollégák a SciamuS-nál?

Salamon Éva

Ilyen, amikor a hóhért akasztják: megkértük a munkatársakat, küldjék át, milyen telefont használnak, és miért. Elgondolkoztunk, vajon rá tudnánk-e jönni a leírás alapján az illető személyére, ezért megidéztük Sherlock Holmes, a nyomozó szellemét, aki megpróbálta felgöngyölíteni az ügyet.

Samsung Galaxy Ace 3

Féltem hogy kiesik majd a kezemből, ki is esett. Tehát ettől ne féljetek!

Egyre gyorsabban merül, úgyhogy nem bízom a véletlenre: van nálam töltő és hordozható mobiltöltő is. Pláne, hogy félálomban is felveszem. Persze előfordul, hogy ébredés után csak arra emlékszem, hogy beszéltem valakivel, arra nem, hogy miről.

Tehát ettől se féljetek!

Amiben nagy támaszom: tájékozódás (BKK Futár, Waze), tanulás (Memrise, Duolingo, szótárak, korábban WebKRESZ), ébresztőóra, időzítő főzéshez.

WhatsApp és Gmail a kommunikációs catorna, de a Skype és SMS is szóba jön még.

Az ikonok színek szerint vannak rendezve, tudom, tudom…

Sherlock: feltétlenül egy kis tenyerű embert keresünk, akinek egy ilyen apró telefon is ki tud esni a kezéből. Valószínű, hogy hölgy az illető, aki szereti a rendszert, a németes, szín szerinti sorbarendezést. 

Ő Anna, a mi elemzőnk!

Samsung Galaxy S6 32GB

Szeretem, hogy androidos.

Nem szeretem, hogy gyorsan melegszik. Nem vasaló ez! Illetve lehet, mert elég nagy, túl nagy. Lehetne kisebb!

Amit a legtöbbet használok, mi más lehetne? Számológép! Viberrel kommunikálok, indexet, hír24et, kalóriabázist, carbodroidot és budapesti menetrendet nézek rajta.

Sherlock: Ismét hölgyre gyanakszom, hiszen túl nagynak találja a telefonját. Az pedig, hogy a számológépet használja leginkább, olyan embert feltételez, aki… sokat használja a számológépet, a munkája során.

Ki lehetne más Ő, mint Zsuzsa, az irodavezetőnk!

iPhone 6

Az iPhone család praktikus és sok a jó tartozék hozzá. Egyszerű, átlátható, de sok a kötöttség.

A telefonom mindenben segít: zenehallgatás, navigálás, e-mail olvasás, FB, újság olvasás, sportolás, parkolás, podcast, rádióhallgatás. Folytassam? Így aztán ha lemerül… az a rémálom.

A WhatsApp jó., de használok mér pár alkalmazást a kommunikációra: iMessage/SMS, WhatsApp, Viber, Skype, Messenger.

Sherlock: Tömör, világos beszéd, az előnyök és hátrányok hideg fejű sorbaállítása, és gyors döntés: kell, vagy nem? Egy preciz vezetőt látok magam előtt.

Erik, vezető tanácsadó!

OnePlus 3 (Android 7.0)

Szeretem a jó minőségű, gyors és megbízható készülékeket. A OnePlus kifogástalan, csúcskategóriás készüléket készít, elérhető áron. Nyitott voltam kisebb gyártókra is. Nem bántam meg. Ráadásul a OnePlus követi az Apple-nek azt a korábbi filozófiáját, hogy egyetlen típust gyárt, és erre fordítja minden figyelmét.

A legextrémebb hely, ahol telefont használtam? Az építés alatt lévő bosnyák sztrádahíd-pillér teteje. Voltál már ott?

A kapcsolattartás (WhatsApp, Viber, Messenger, Hangouts, levelezés, SMS), fényképezés, elemlámpaként való használat, navigáció, parkolás, fordítás (Google), hangrögzítés, jegyzetfüzet (Evernote) hasznos funkciók, de a Youtube videók!

Amikor a gyereket le kell foglalni… Na az az igazi etalon!

Sherlock: egy kisgyermekes apukát látok magam előtt, aki kihasználja a telefonjának minden adottságát. Kockáztat, belemegy az ismeretlen helyzetbe, és kihozza belőle a maximumot.

Az ügyvezetőnk, Koppány!

Huawei p8 lite

Az Unblock könnyen kezelhető, viszonylag hosszú az üzemideje, szeretem. De sajnos már össze is törtem… de ha ez a telefon mesélni tudna. Lesifotó készítés, leskelődés egy lány után, bizonyítékok gyűjtése.

Kommunikálni Instagram, Messenger, Viber és sms, de nincs favorit.

A BKV futárt használom még, hogy várakozás nélkül érjek ki a megállóba illetve az eredmények.com-ot a meccs állásának követésére.

Ha lakatlan szigetre kerülnék, az más lenne, ha véletlenül van áram egy Sony Xperia jól jönne, és a Tinder. Jah! Hogy lakatlan! Na mindegy!

Sherlock: szerelem, meccs, Tinder. Egy ifjú titánt látok magam előtt.

Roland, az ügyfélmenedzser!

HTC One

Nem az igazi, túl nagy. De nem volt kisebb, „nekem jó” telefon. Szeretem, hogy magamra szabhatom, de azt, hogy gyorsan merül, na, azt nem… persze így állandóan töltőkkel vagyok körülvéve.

Nem merülhet le! Kell a navigáció, a babafigyelő, a zseblámpa, a fehérzajt adó alkalmazás, a fényképezőgép és a Madárhatározó. Ezek nélkül félember vagyok.

Ja! A fürdőkádban mindig velem van. Csak ilyenkor van időm olvasni, meg a Pinterestre, na meg vásárolni.

Kommunikálni szinte mindenhol, Facebook, Viber, Skype, Hangouts, e-mail.

Sherlock: már megint nagy telefon, amivel kádban vásárolnak – ismét egy hölgy írt. Kisgyermekes anyuka, mert a fehérzaj fontos neki, és közel lakik a természethez, amire a Madárhatározóból következtetek.

Évi, a marketinges.

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.