Koppány búcsúja a SciamuS-tól

SciamuS
Tájékoztatunk Benneteket, hogy a SciamuS vezetősége, tulajdonosai közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy 2021. március 31-ével tizennégy sikeres évet követően Nagy Koppány, ügyvezető, szenior projektmenedzser távozik a vállalattól. Nagy Koppány ezzel egy időben eladja tulajdonosi részesedését a SciamuS-ban, és új vállalkozást indít. Az elvállás barátságban, a jövőbeli közös korrekt üzleti együttműködés reményében történik.
A SciamuS ügyvezetését a jövőben Bedő Erik látja el.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Nagy Koppány búcsúlevelét.

Kedves SciamuS Csapat, Partnereim, Ügyfeleim!

Életem legnehezebb feladatával birkózom: egy levélbe kellene összefoglalni gondolataim, érzéseim az elmúlt tizennégy évről. Ennyi év telt el ugyanis azóta, hogy csatlakoztam a SciamuS-hoz, de ez a szám nem fog már tovább emelkedni. Úgy döntöttünk Erikkel, hogy külön utakon folytatjuk tovább. Nehéz szívvel búcsúzom a régió vezető, független telekommunikációs tanácsadó cégétől, a SciamuS-tól.

2007-ben, mikor az előző munkahelyemen beadtam a felmondásom, az akkori vezetőm azzal próbált maradásra bírni, hogy meg fogom bánni, hogy a világ minden országában elismert, neves tanácsadó céget egy kisvállalatért hagyom ott. Ez sokszor eszembe is jutott a nehezebb időkben, amikor egy projekten vért kellett izzadni, hogy megfelelően teljesítsek, és nem volt más, aki segíthetett volna, vagy amikor projekt sem igazán volt, és magamnak kellett munkát szereznem. A számvetésnek azonban most jött el az ideje:

  • Nem bántam meg, hogy úgy döntöttem, a SciamuS-nál akarok dolgozni, mert itt értettem, és tanultam meg, hogy nem a multik kiváltsága a professzionalizmus, de emberségben vagy korrektségben van még mit tanulniuk. A piacot is ebben a munkakörben ismertem meg, a szakmát itt sajátítottam el, nehéz lenne megmondani, hol tanultam többet.
  • Nem bántam meg a döntésem, mert így találkoztam Erikkel, Nórával, Zsuzsával, kitartó bajtársaimmal ilyen hosszú időn át. Barátra leltem Éviben, Bishopban, Laciban, Gyuriban, Dávidban, Balázsban, Roliban és Ádámban. Szerettem együtt dolgozni Doroteia-val, értékesíteni Tündivel. Sokan fordultak meg nálunk az évek alatt, és mindenkire jó szívvel gondolok vissza.
  • Azért sem bánom, mert az itt töltött éveim alatt többek között olyan nagyszerű partnerek és ügyfelek bizalmát nyertem el, mint alma materem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Colas, a GLS, a Grundfos, a McDonald’s, a Rossmann, az RTL Klub, az UnixAutó, a WHC vagy három budapesti és két vidéki önkormányzat, akikre máig büszke vagyok.
  • Bizony nem bánom, sőt arra még büszkébb vagyok, hogy miattam is lett a SciamuS az, ami. A nemzetközi terjeszkedésben aktív szerepem volt, a cég tizenötödik születésnapjára pedig engem ért a megtiszteltetés, hogy újjá formálhattam a cég megjelenését, weboldalát, mondanivalóját. Sikereim elismeréseként az utóbbi években felelősségi köröm a marketinggel, a értékesítéssel, a HR-rel és a joggal bővült.
  • Hogy is bánnám, mikor itt lettem először projektvezető, majd vállalatvezető, végül tulajdonos? Volt munkám dögivel, mégis magam oszthattam be az időm, így többször lehetőségem volt négy-öthetes nyaralásra menni, bejártam az imádott Latin-Amerikát, sőt egy világkörüli útra is eljutottam.
  • De nemcsak szakmai fejlődésen mentem keresztül ennyi idő alatt, hanem megtaláltam életem párját, aki által két csodálatos kislány édesapjává váltam.

És ahogy anno az Accenture-től, most a SciamuS-tól is búcsúzom, és hiszem, hogy ezt sem fogom megbánni. Nagy lendülettel, tettvággyal, ötletekkel tele vágom ismét nagy fába a fejszém: saját vállalkozásban folytatom a megkezdett utat.

Azt szokták mondani, hétéves ciklusokban éljük az életünk. Ebből nekem a SciamuS-nál kettő is jutott. Most én nélkülük, ők nélkülem mennek tovább az úton.

Kedves Kollégák! Kedves Ügyfeleim!

Köszönöm a lehetőséget, a közös élményeket, a bizalmatokat és a türelmeteket. Sok sikert, szerencsét, kitartást és jókedvet kívánok!

 

Nagy Koppány

Kérdése van?


Amennyiben a telekommunikációval kapcsolatos kérdése van, szeretne megismerni Bennünket, vagy segítségre van szüksége, írjon nekünk! Szívesen vesszük honlapunkkal, szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait is.